Press "Enter" to skip to content

Een flexibele werkplek of kantoor voor band managers

Als bandmanager ben je vaak verantwoordelijk voor allerlei verschillende randzaken rondom een band of artiest. Zo kun je betrokken zijn bij het boeken van optredens, het regelen van tourdata, het boeken van vluchten naar het buitenland, promotionele activiteiten, de financiën en ga zo maar door.

Het is sterk aan te raden om dergelijke werkzaamheden niet vanaf de keukentafel uit te voeren. In plaats daarvan kun je veel beter een flexibele werkplek huren of beter nog, een coworking space in bijvoorbeeld Amsterdam of een andere grote stad. Wat hier precies de voordelen van zijn vertellen we je graag.

Toegankelijkheid en bereikbaarheid

Een flexibele werkplek zoals Coworking Space Amsterdam heeft als eerste grote voordeel dat het gelegen is in onze hoofdstad en bovendien zeer goed bereikbaar en toegankelijk is. Amsterdam is natuurlijk dé stad bij uitstek voor bands en artiesten om door te breken. Er zijn vele kroegjes, barretjes, poppodia en clubs waar jij als band manager optredens kunt regelen.

Professionaliteit

In vergelijking met het werken vanuit huis, biedt een eigen werkplek of kantoor een extra boost voor de professionaliteit van jouw management bureau. Je zult namelijk regelmatig meetings hebben met (potentiële) zakenrelaties, en wanneer je jouw eigen kantoor hebt, kun je daar met ze afspreken. Op het moment dat jij als band manager professioneel overkomt, zal jouw prospect veel sneller de stap durven zetten om met jou in zee te gaan. Bovendien trek je op deze manier sneller artiesten aan die jou ook als manager willen. Een echte win-winsituatie dus!

tribes