Press "Enter" to skip to content

Jezelf verhuren als DJ

Is muziek je passie maar je kunt niet zingen of een instrument bespelen, dan is het beroep van DJ een leuke manier om toch met muziek je geld te verdienen. Om naamsbekendheid te krijgen, zul je eerst de nodige reclame moeten maken voor jezelf.

Professionaliteit uitstralen

Zorg ervoor dat je vanaf dag één professioneel overkomt. De juiste apparatuur is hierbij heel belangrijk. Om ervoor te zorgen dat deze onbeschadigd op de bestemming aankomt, is het verstandig om een op maat gemaakt opbergsysteem via worksystem.nl aan te schaffen. Wanneer je aan de medewerkers van worksystem.nl je automerk en de maten van je apparatuur doorgeeft weten ze precies wat je nodig hebt.

Laat visitekaartjes maken met je naam en telefoonnummer erop met een swingende lay-out en deel deze aan zoveel mogelijk mensen uit.

Hoe wordt je bekend als DJ

Via sociale media kun je veel mensen bereiken. Daarnaast is het verstandig om digitale opnames aan geïnteresseerden te verstrekken. De beste reclame blijft echter toch de mond-tot-mondreclame van mensen die je echt gezien hebben en genoten hebben van jouw muziek. Je kunt in bijvoorbeeld cafés vragen of je daar op mag treden en misschien zul je dit eerst een paar keer gratis moeten doen.

Zorg er wel voor dat je van tevoren weet welke doelgroep je er kunt verwachten en pas je speellijst daarop aan.

Op het moment dat je ziet dat de gasten enthousiast worden van jouw muziek, laat ze dan gelijk weten dat je beschikbaar bent voor feestjes en partijen.

tribes