Press "Enter" to skip to content

De invloed van de muziekindustrie op kindermode

Muziek is verweven met ontelbare aspecten in ons leven. Het zorgt voor een vrolijke stemming of het maakt andere emoties los bij mensen. Welke muziek iemand aanhangt, wordt vaak zichtbaar gemaakt in kleding en dit is sterk bepalend voor het imago van een persoon.

Dit begint al op erg jonge leeftijd. In eerste instantie zal deze keuze door de ouders bepaald worden, maar op een gegeven moment kiezen jongeren zelf hun muziek en hun kleding.

Verschillende manieren waarop muziek terugkomt in kleding

Er is veel meisjes en jongens kleding waarbij het belang van muziek door middel van tekst benadrukt wordt. Met name bij jongenskleding gaat het meestal om stoere teksten die aan muziek gelinkt zijn. Voor meisjes gebruikt men over het algemeen een lieflijkere versie daarvan. Hierbij speelt de achtergrondkleur van het kledingstuk uiteraard ook een rol.

Er zijn daarbij ook veel kindershirts en truien van bepaalde bands die je op festivals en concerten kunt kopen.

Als ouders van kleine kinderen grote fan zijn van een bepaalde band is de kans groot dat ze voor hun kind een minishirt zullen kopen met een foto of een ander herkenbaar logo, waardoor de band herkend wordt. Er zijn zelfs al rompertjes te koop in deze stijl en dat is dan uiteraard ook weer een geweldig kraamcadeau voor een echte fan.

tribes